Cursusdagen in Geesbrug (Dr.)

15 augustus 2007     Een aanhanger van het QuantaZ-beleggingssysteem

Van 9 t/m 11 augustus 07 hebben we in Geesbrug (Dr.) een aantal fantastische dagen meegemaakt o.l.v. onze cursusleider Ad Zwiers.

Fantastisch waren deze dagen in verschillende opzichten. Heel veel geleerd, heel veel opgestoken op het gebied van beleggingen. Dit alles in een ongedwongen, prettige sfeer. Er was volop gelegenheid om vragen te stellen of om onduidelijkheden weg te nemen. De cursusleider had een luisterend oor, gaf vervolgens een duidelijke uitleg, een heldere uiteenzetting en dan merk je toch het onderwijsbloed in Ad zijn aderen.

De cursus vond plaats in een pas opgetrokken accommodatie bij een boerderij waarvan de landerijen overgingen in bos en heide. Om het hoofd weer fris te krijgen, om de volgende dag weer voldoende kennis op te nemen, was er gelegenheid om een fikse wandeling of fietstocht te maken door het Drentse landschap met zijn heidevelden en authentieke, historische dorpjes. Ontbijt en lunch werden uitstekend door de gastvrouw verzorgd; aan de inwendige mens was goed gedacht.

Om 10 uur op de eerste dag werden we door Ad en de gastvrouw in een gemoedelijke sfeer ontvangen met koffie, waarna we met het "serieuze" werk begonnen. Jammer dat wegens ziekte twee mensen moesten afhaken.

We werden ingeleid in tal van zaken zoals:
- kapitaalmarktrente
- geldmarktrente
- wanneer en hoe aandelen bij koop/verkoop in te voeren
- inflatie/stagflatie
- rente
- hoe Het financieele Dagblad te lezen/te interpreteren
- volatiliteit
- dividend/dividendrendement
- MA (Moving Average); lange termijn en korte termijn
- WPA
- K/W
- de 3 RSI's
- "Laat je niet gek maken door het dividend!"
- solvabiliteitsratio
- het "geheim" van Ad Zwiers
- stockwatch
- beleggingsfondsen (open end, close end, besloten beleggingsfondsen)
- obligaties (convertibles, reversed convertibles, zero bonds, perpetuals)
- opties (calls en puts, kopen en schrijven, open en close)

Toeval of niet, deze cursus vond plaats net op het moment dat de hele financiële wereld in rep en roer was door de kelderende aandelenkoersen. Maar gelukkig hadden we Ad die ons geruststellend toesprak met de volgende twee woorden: "Geen paniek!"

Door de praktische tips was dit een cursus die geld oplevert. De cursus was zijn geld meer dan waard. We hebben genoten van deze cursus "op de hei". Het nuttige hebben we met het
aangename verenigd. Veel geleerd, veel opgestoken en tegelijkertijd prachtige indrukken opgedaan van de bloeiende paarse heide.

Ad bedankt en onzes inziens voor herhaling vatbaar.

Terug naar reacties

^ Naar boven