Sluitniveau

Het sluitniveau van de call is het niveau dat een verkoopsignaal geeft.

 

Elke avond om 17.30 uur wordt gekeken of de koers ONDER het sluitniveau is gekomen. Zo ja, dan wordt er de volgende dag verkocht.

 

Dat verkoopsignaal wordt de avond ervoor duidelijk door QuantaZ aangegeven.

 

Het uitgangspunt van QuantaZ is dat de beurs `dalingsruimte` moet krijgen. Het kan niet zo zijn dat bij een kleine daling, de positie meteen wordt gesloten.

 

De grootte van de dalingsruimte is afhankelijk van:

  • De volatility; de mate van bewegelijkheid. In feite de standaarddeviatie van de AEX over een bepaalde periode.
  • De procentuele hoogte van de winst. Hoe hoger de winst, des te kleiner wordt de dalingsruimte. Dit is het vangnet.

 

Onlangs was het sluitniveau 551. Als de SLOTKOERS op een dag dus lager is dan 551, dan wordt er door QuantaZ de volgende ochtend om 09.30 uur verkocht.

Overdag daalde de koers op een gegeven moment tot onder de grens van 551. Sommigen wilden niet wachten tot het slot (zij waren tevreden) en hebben toen hun winst genomen. Op zich is daar niets mis mee.

 

Maar de SLOTKOERS was die dag weer hoger op 551,73 en dus hoefde er volgens het systeem niet verkocht te worden. De volgende dag was de koers alweer ruim 555,7. Al met al had het QuantaZ-systeem de optie nog steeds in bezit.

 

Stel dat op de slotkoers WEL lager was geweest dan 551, dan werd er op de ochtend erop om 09.30 uur verkocht, tenzij exact om 09.30 uur de koers weer hoger is dan 551.

 

Afgezien van wat hierboven staat kunt u natuurlijk altijd zélf beslissen wanneer u wilt sluiten. Daar blijft QuantaZ geheel buiten.

 

Terug Schrijf reactie

Er zijn geen berichten aanwezig
^ Naar boven